¿QUÈ FEM?
Els/les beneficiaris/es dels projectes són persones en situació d’exclusió social per problemes derivats de les addiccions a drogues i/o alcohol, amb algun tipus de patologia mental, que han perdut vincles de relació, tant familiars com socials, i presenten un greu deteriorament biopsicosocial.
L’espai d’Agrupa’t està dissenyat per ser un espai terapèutic i d’inserció en el que es realitzen intervencions socioeducatives en règim obert, complementàries a la intervenció que es realitza al CASD i en coordinació permanent per afavorir un programa terapèutic integral, encaminat a facilitar la incorporació social de persones amb problemes de drogodependències. És un recurs dedicat a l’acollida, a l’acompanyament i la rehabilitació personal i reinserció social, sense trencar amb l’entorn urbà, entenent que no s’ha d’afegir una segregació específica a la que ja té el propi individu, i afavorint la utilització dels recursos i serveis existents al territori, respectant la seva idiosincràsia.
El projecte consta de tres fases diferenciades en les que la persona pot participar de forma lineal o paral·lela: la primera fase és ocupacional, de contacte relacional i vinculació, relacionada amb la reducció dels danys associats al consum i la vessant d’acollida; la segona és terapèutica, relacionada amb intervencions de tractament i adhesió al circuit complementari de recursos sociosanitaris, i la tercera és d’inserció laboral.
A través d’un circuit s’ofereixen tota una sèrie d’activitats que pretenen fomentar la reducció dels danys físics i psicosocials del consum ,la vinculació al tractament i a la xarxa social-comunitària, el foment de l’autocura , la recuperació biopsicosocial i la promoció laboral.
Hi han uns objectius específics per a cada fase amb les seves corresponents activitats, tot i que també existeix una transversalitat entre fases que enriqueix la intervenció amb els/les usuaris/es.