fase2

Àrea de reforç i creixement personal – prelaboral (2n nivell) 

Formació en Hort Teràpia:

hort01L’activitat es planteja amb un valor transformador i socio-educatiu, fomentant l’aplicació pràctica de continguts teòrics, estimulant la responsabilitat i generant il·lusió i hort02entusiasme als usuaris. Es proposa una activitat periòdica d’intervenció assistida, consistent en la creació i gestió d’un hort ecològic, i la realització d’activitats que envolten l’hort ecològic, amb l’ajuda d’un tutor que guia el procés al llarg de tot el procés. Les sessions consten d’una part cognitiva en la qual els usuaris han de pensar, reflexionar i anotar el que es realitza, una part física i pràctica en la qual es realitzen les diverses tasques necessàries per gestionar l’hort, una part social i relacional amb la resta dels membres del grup i finalment d’un element d’expressió i intercanvi emocional amb la resta del grup i amb les plantes i els animals de l’hort.

 

Taller de cuina saludable:

Aquest taller consisteix amb dos parts, per una banda hi ha una part d’explicació teòrica sobre quins aliments mengem, com els mengem i quins aliments son més beneficiosos tenint en compte les característiques de salut de cada participant, a més es realitzen dietes i seguiments individuals. La segona part consisteix amb la elaboració de dos plats de menjar, un de fred i un cuinat, els participants porten dos “tuppers” on s’emporten el menjar de cada taller. Per tant per una banda treballen l’alimentació saludable i com cuidem el nostre cos i per l’altra s’ofereix la possibilitat de cuinar i de menjar allò que s’ha cuinat.

cuina01 cuina02 cuina03

Taller psico-educatiu i de creixement personal:

creixementAquest taller te com a objectiu crear un espai des del qual l’usuari pugui començar un procés de millora personal i de la seva qualitat de vida, basat amb l’auto coneixement personal, el prendre consciència d’un mateix, el viure el aquí i ara, exercicis de relaxació i treballar les diferents emocions mitjançant dinàmiques grup. El taller es realitza un cop a la setmana durant dues hores. Els objectius que és treballen son: Recuperar el desig de viure i actuar; millorar l’autoestima, la motivació i potenciar les aptituds de cadacreixement02 persona; assimilar i interioritzar recursos i habilitats psicoemocionals d’enfrontament de les situacions quotidianes; arribar a percebre i usar les dificultats com oportunitats de canvi i creixement personal; augmentar la xarxa de relacions i activitats socials de les persones usuàries per a integrar-se en la comunitat; crear un espai terapèutic per poder compartir experiències i emocions des del com venim i com estem.

 

 

ALTRES ACTIVITATS I SERVEIS TRANSVERSALS

Activitats de reivindicació coordinada:

A nivell estatal,  agrupa’t forma part de la Federació Estatal d’associacions de persones afectades per les drogues, VIH i grups afins (Faudas), i a nivell de Catalunya formem part i participem de la Plataforma Drogològica

Servei d’assessorament jurídic:

Agrupa’t ofereix un serveis d’assessoria jurídica a persones amb problemes legals, com causes, multes, denúncies, documentacions… donant-los una orientació jurídica personalitzada per a cada cas, informant-los de les possibilitats, drets i accions que poden realitzar. D’aquesta manera, al mateix temps que s’ajuda i orienta, es fomenta l’autodeterminació de la persona i la promoció d’aquesta, ja que no es tracta d’assumir les seves tasques, sinó de fer-lo conscient de la situació per a que ell també posi de la seva part per a resoldre-la.