fase1

01Àrea vivencial, ocupacional i d’ acollida
Àrea vivencial, ocupacional i d’acollida. Activitats de lleure, com esports, sortides, activitats d’apropament… i d’altres que s’engloben dins d’un espai ocupacional que es duu a terme setmanalment, com són  exercicis de relaxació-activació, dinàmiques grupals per treballar habilitats socials, visites d’oci i culturals a indrets de la ciutat de Lleida, jocs, taller creatiu,… Aquestes activitats queden obertes a la totalitat del col·lectiu i només s’exigeixen unes mínimes normes bàsiques de convivència, de comportament i d’integritat física per a que les activitats es pugui realitzar amb èxit.

 

Espai Ocupacional:

espaiEs tracta d’un espai obert i de baixa exigència molt proper al col·lectiu. Es duu a terme tots els dimarts entre les 10.30 hores i les 13 hores, a les instal·lacions de l’ Hospital Sta. Maria, a les instal·lacions de la pròpia entitat, així com un cop a l’Espai d’ Entitats de Salut. Tot i l’horari establert, els usuaris poden entrar i sortir de l’espai a voluntat personal quan els vingui bé, sempre i quan respectin les normes bàsiques que entre tots s’estableixen. Durant els mesos de juliol i agost es realitza un programa d’estiu amb sortides a diferents museus i exposicions, piscines, monuments històrics, etc., i una excursió a la Platja on aprofitem el dia per gaudir del mar i del grups fent dinàmiques.

 

Blocs d’activitats:.

Taller video-fòrum: A partir d’un pel·lícula proposada pel grup, és visualitza i posteriorment és realitza un petit debat i/o cada persona exposa el seu punt de vista sobre el tema principal. En aquest espai es debat temes d’interès amb l’objectiu de conèixer i respectar les opinions dels/ de les companys/es sempre des d’una comunicació adequada, respectant les intervencions.

sortida a la platjaSortides: Es realitzen varies sortides a diferents punts culturals i lúdics de la ciutat que serveixen per adherir-se a l’ocupació del temps de lleure, afavorir les relacions i la cohesió del grup, al mateix temps que es coneixen les oportunitats de la ciutat a nivell d’oci i s’aprenen aspectes històrics.

  • Taller Creatiu: En aquest taller es desenvolupa la part més creativa de cada un. Es tracta de realitzar activitats de manualitats senzilles, com la creació de clauers, collages, etc.
  • Blog: Tenim un Blog per tal de desenvolupar continguts interessants d’Agrupa’t de manera que els lectors també tinguin l’oportunitat de deixar els seus comentaris, semblant a la pàgina WEB, però on els propis usuaris el van actualitzant.
  • Jocs: Treballem per mitjà de jocs de rol el paper que cada persona ha d’assumir davant d’una situació amb la que es poden trobar al seu dia a dia. Amb l’objectiu d’analitzar situacions, adquirir confiança i competència individual/grupal, desenvolupar al cohesió de grup, anticipar-se a noves situacions, etc.
  • grup-divendresGrups d’habilitats socials: Cada divendres es duu a terme amb el grup una activitat per mitjà de diferents dinàmiques, on l’objectiu principal es treballar habilitats socials com l’autoestima, la resolució de conflictes, l’autoconcepte, etc. També realitzem dins del grup una sèrie d’exercicis per activar el propi cos, tot seguit realitzem la dinàmica grupal.
  • Curs d’informàtica: Cada dilluns a les instalacions de Punt Omnia a Pius XII es realitza un curs d’informàtica adaptat als coneixements de cada participant, per tal de que coneguin l’ús de les noves tecnologies i Internet i poguin fer un bon ús.

 

Les activitats d’apropament que portem realitzan són:

Decoració Nadalenca del CAS: Cada any ens fem càrrec de crear la decoració Nadalenca de les instal·lacions del CAS de la nostra ciutat. Amb materials com papers de diari, cartolines de colors, paper de pinotxo, cotó, etc., creem diferents figures de Nadal com estrelles i campanes entre altres, fem murals, arbres de Nadal, etc.

sant jordi 2014– Venda de roses. Es du a terme el dia de Sant Jordi i es venen roses als ciutadans en un punt cèntric de la ciutat. Abans de res, els mateixos usuaris participem en el muntatge de la parada i en la preparació de les roses per a la venda i també són ells qui s’encarreguen de vendre-les. A més a més els usuaris/es creen targetes i punts de llibre, per tal de poder vendre’ls el mateix dia junt amb les roses.

– CarneCarnaval-2013stoltes: Celebrem cada any. coordinadament amb Oficina Maranyosa, PROSEC, Ciber aula Gairoles, ARLLE i Arrels la Rua de Carnestoltes del Centre històric de Lleida. Un dia festiu on acabem l’activitat amenitzant-la amb xocolata i coca de sucre per a tots els assistents/es i música per a ballar.

dinar– Dinar de Nadal. Un dia de germanor on compartim usuaris/es i professionals la preparació del dinar i de les activitats. Com anys enrere ho realitzem a mitjans-finals de Desembre conjuntament amb la fundació Arrels i la oficina d’Atenció Social Maranyosa.